Nya Arkitekturskolan är en djärv byggnad som sticker ut i den klassiska tegelmiljön och bildar en ny silhuett i Stockholm. Här får framtidens arkitekter en stimulerande och kreativ miljö. Arkitekturskolan har sedan 1970 haft sin verksamhet utanför KTH Campus, och när det nya, toppmoderna huset invigdes 2015 blev det möjligt för arkitektstudenterna att för första gången få en hemvist inne på campus.

Den nya arkitekturskolan innehåller ateljéer, ritsalar, kontor, grupprum och datasal. I mitten av byggnaden finns en öppen hall som fungerar som både en samlingspunkt och ett utställningsrum för arkitekturstudenterna, ett naturligt utställningsrum där de kan visa upp sina projekt. Ritsalarna är utformade som öppna plan med 360 graders utsikt och möjlighet till indelning i mindre rum. Högst upp kan man komma ut på takterrasser som bjuder på en häpnadsväckande utsikt ut över KTH och stenstaden i söder.

Materialmässigt är fasaden invändigt klädd i betong, liksom trapphuset. De lätta väggar som bildar mindre rum är klädda i trä. Fasaden av rostrött corténstål kan ses som en omtolkning av de äldre husens röda tegelarkitektur som blivit KTH Campus signum.

Kasper Salin-vinnare 2015
I november 2015 utsågs Arkitekturskolan på KTH Campus i Stockholm till vinnare av det prestigefyllda Kasper Salin-priset, samhällsbyggnadsbranschens äldsta och mest välkända pris.

Vad är öppet?

Guidade visningar av KTH Arkitekturskolans lokaler

Tillgänglighetsinformation

Tillgängligt för rullstol, Tillgängligt för barnfamiljer

År för byggnation eller ombyggnad

2015

Utmärkelser

Kasper Salin-vinnare 2015.
Årets Stockholmsbyggnad 2016.

Fotograf

Åke E:son Lindman

Hela programmet