Söndagen den 6 oktober klockan 10.30 – 14.30 öppnar Trafikverket för första gången arbetsplatsen och den nya bron för besökare på bygget av trafikplats Hjulsta, i Hjulsta.

Blir DU den första att sätta en fot på en av våra nygjutna broar? Kom och ta en premiärpromenad på den nya huvudbron och se vår arbetsplats litegrand från ovan. Du får en spännande utsikt över vad som kommer att bli en av Sveriges viktigaste trafikplatser, en knutpunkt i tre plan där E4 och E18 möts. Där uppifrån ser du alla våra pågående arbeten med broar, betong- och bergtunnlar.

Under promenaden på arbetsplatsen som är cirka 1 kilometer lång, finns medarbetare från Trafikverket på plats för att berätta om projektet och svara på dina frågor. Vi bjuder alla besökare på kaffe!

Praktisk information
Vi rekommenderar rejäla skor och oömma varma kläder. Det kan vara blåsigt på bron och underlaget är delvis besvärligt.

Vet man med sig att man har svårt att ta sig fram kan man välja att gå en kortare sträcka. Du avgör bäst själv vad du klarar.

•Rullstolsburna måste ha ledsagare av säkerhetsskäl.
•Personer med rullatorer kommer inte att kunna gå hela sträckan ut på bron på grund av nivåskillnader.
•Barnvagnar med stora hjul rekommenderas.
•Husdjur får inte gå på bropromenad.

Under delar av promenaden kommer du befinna dig närmare 30 meter över marken. Respektera våra avspärrningar och håll hårt i dina barn!


Andra visningar som Trafikverket har haft har varit populära. Vi gör allt vi kan för att undvika köbildning, men som besökare behöver man ändå vara beredd på att få vänta ett tag. Håll dig uppdaterad om köläget genom våra sociala medier och på vår webb där vi löpande lägger ut information. Om det är mycket folk stänger kön kl. 14.00. De som då står i kön släpps in.

Hitta hit
Enklaste sättet att hitta till oss är att ta tunnelbanan, blå linje, till Hjulsta. Därifrån följer du skyltningen. Promenaden till och från tunnelbanan plus sträckan inne på arbetsplatsen beräknar vi till cirka 3,5 km.

Vi rekommenderar att du låter bilen stå eftersom det inte finns parkeringsmöjligheter i området.
Från Spånga station går buss 157 och 517 till Lunda industriområde.

Varmt välkomna. Vi ses!

Vad är öppet?

En av Trafikverkets sex trafikplatser i bygget av den nya E4:an som ska knyta ihop regionen från norr till söder. Du får titta på produktion i olika faser där vi spränger berg, gjuter betongtunnel och bygger broar över järnvägen och Mälarbanan, över E18 med anslutning till Trafikplats Hjulsta på väg norrut mot Akalla och Häggvik.

Tillgänglighetsinformation

Tillgängligt för barnfamiljer, Toaletter finns att tillgå, Fikamöjlighet finns vid eller nära intill objektet

År för byggnation eller ombyggnad

Under produktion

Mer information

Hemsida

Hela programmet