Det gamla skattehuset från 1950-talet är på utsidan brutal och hård. Om du tittar lite noggrannare kommer du dock att se något helt annat. Du kommer att se en plats utan gränser, tid och rum. I samma stund som du kliver in på Skrapan kommer skillnaden mellan dag och natt, arbete och fritid, ungt och gammalt att suddas ut. Här får du vara precis som du är. Det finns inga fel. Här finns din frihet.

Idag innehåller Skrapans höghusdel restaurang, bar, kontor och studentlägenheter. En nybyggd huskropp i fastighetens södra del innehåller fler studentlägenheter och vanliga bostäder. Höghuset som är 86,1 meter högt ritades av Paul Hedqvist i modernistisk internationell stil. Hedqvist hämtade inspiration från Mies van der Roches glasskyskrapor i USA.
Skrapan är en destination som nu genomgår stora förändringar. Visionen bakom dessa förändringar är enkel. Skrapan ska bli en kreativ frizon för alla oavsett tid på dygnet, en mötesplats mitt i stan för att inspireras, glädjas och utmanas.

Varmt välkommen på en visning om Skrapan och det spännande arbete som pågår med bli den självklara mötesplatsen för kreativitet och passion.

Tillgänglighetsinformation

Tillgängligt för rullstol, Tillgängligt för barnfamiljer, Toaletter finns att tillgå, Fikamöjlighet finns vid eller nära intill objektet

Mer information

Hemsida

Hela programmet