– Fabeges ciceron Robert Otterstål tar oss med på en cykeltur genom flera av de stadsdelar som förändras i snabbast takt de kommande åren såsom Haga Norra, Arenastaden, Nya Råsunda och Solna Business Park.

Cykelturen börjar vid Wenner-Gren Center, går genom natursköna Hagaparken vidare mot Arenastaden för att slutligen avslutas i Solna Business Park. Cykelturen är cirka 8 km och kommer att utföras i behaglig takt.

Vad är öppet?

Program och preliminära stopptider:
För dem som vill kan den guidade turen börja med ett besök i välkända Wenner-Gren Center i Norrtull. Sabis, som sköter restaurangen och festvåningen med vidunderlig utsikt högst upp i huset, har öppet hus mellan kl 10 och 16 och visar ytor som vanligtvis inte är öppna för allmänheten. Här har 60-tals interiören vårdats och besökare kan njuta av den tidstypiska inredningsarkitekturen.
Kl 11.00 - Samling utanför Wenner-Gren Center på cykel. Vi cyklar genom Hagaparken och gör första stoppet vid Haga Norra där Robert Otterstål berättar mer om stadsutvecklingsplanerna för området.
Cirka kl 11.30 – Nästa cykelstopp är Stjärntorget i Arenastaden. Vi får lära oss mer om utvecklingen av Arenastaden och får höra hur några av Sveriges största medarbetarflyttar har gått till. Både Telia och SEB har flyttat med flera tusentals medarbetare till Arenastaden under 2016 och 2017.
Cirka kl 12.00 Exklusivt för denna cykeltur så har vi fått lov att cykla in på Friends Arena och kika in bakom kulisserna. Ett tillfälle som inte kommer igen, så ta chansen!
Sedan fortsätter vi Evenemangsgatan upp och cyklar in i ett av de nyaste husen i området. Vi får en guidad visning av två byggnader som huserar hyresgäster som Svenska Spel, Sodexo och Siemens.
Cirka 13.30 - Nästa stopp sker framför Nya Råsunda och Dallasskrapan. Robert kommer att berätta om planerna för Nya Råsunda och om utvecklingen som sker just nu. Här byggs kontor, bostäder, skola och LSS-boende.
Cirka 14.00 - Besök på Fabeges lokalkontor i Solna Business Park där vi får kika på modellen som speglar framtidsvisionen för stadsdelen med 180 000 nya kvm kontor och 2000 nya bostäder. Vi bjuder på kaffe och frukt. Guidningen avslutas sedan på Svetsarvägen i Solna Business Park.

Mer om upplevelsen

Guidad Visning, cykeltur

Hela programmet